Полицията уби 40-годишен мъж, взел заложници в мол

NetNews

Германската полиция съобщи, че заложническата криза в търговския център „Алтмаркт-Галери“ в източния германски град Дрезден е приключила, предаде Ройтерс. Според в. „Билд“ 40-годишният мъж преди това е убил 62-годишната си майка.

„Арестувахме 40-годишния нападател. Двама заложници вече са свободни и в безопасност“, заяви говорител на силите на реда. Малко по-късно стана ясно, че похитителят е мъртъв! Той е починал от нараняванията си, след като спецотрядите са щурмували сградата, в която той е взел заложници.

Според полицията поведението на нападателя е било крайно объркано и е много вероятно той да има психични отклонения, допълва ДПА.

Същевременно силите на реда проверяват съобщение за стрелба на още едно място в града – административната сграда „Амонхоф“, където се помещава „Радио Дрезден“. Говорител на дрезденската полиция каза, че на мястото има разследващи и че в сграда няма ранени или убити. По-рано днес районът на „Алтмаркт-Галери“ беше отцепен заради сигнал за взети заложници.

Докато се провеждаше акцията в търговския център, полицейски екип е открил труп на жена в жилищна сграда в дрезденския квартал Пролис. Според полицията най-вероятно става въпрос за убийство, което е свързано със заложническата криза в „Алтмаркт-Галери“. За основен заподозрян за убийството в Пролис беше посочен 40-годишният син на жертвата.

Източник fakti.bg.

Сподели статията, нека повече хора узнаят!
Next Post

Руската противовъздушна отбрана беше унизена

Александър Коваленко: Обектът, който удари руски летища и унижи руската противовъздушна отбрана Последните дни само за това ме питат, какво би могло да бъде и чие производство е. Е, ще се опитам да дам яснота на всичко това, доколкото е възможно. Но… Но, нека ви напомня, че досега не е […]