Поне един от обвинените в шпионаж за Русия остава в ареста

NetNews

При закрити врата два съдебни състава решават да останат ли за постоянно в ареста петима от шестимата обвиняеми за шпионаж в полза на Русия.

Мерките за неотклонение се гледат от Софийския военно- окръжен съд, а медиите няма достъп до столичната Съдебна палата.

Петър Петров е първият, за когото един от съдебните състави стана ясно, е уважил искането на Прокуратурата за постоянен арест. Той е заместник-директор на Дирекция "Планиране, програмиране и бюджет" в Министерството на отбраната. Според адвоката му Петър Петков, доказателства, че е изнасял класифицирана информация няма и затова най-тежката мярка ще бъде обжалвана пред следващата инстанция, съобщи БНР.

На обратното мнение обаче беше военният прокурор Стоян Лазаров, който лаконично коментира, че доказателствата срещу групата за шпионаж са многобройни.

Пет отделни са исканията за постоянен арест, които бяха внесени тази сутрин малко след 6.00 часа.

Другите, за които се чака решение, са завеждащ регистратура "Класифицирана информация" в Народното събрание, действащ служител на Военното разузнаване, както и бивш ръководен кадър там, за когото се предполага, че става дума за наречения от Прокуратурата "резидент", и гражданско лице, описание зад което може да бъде разпозната съпругата на резидента, за която стана ясно, че е с българско и руско гражданство и е била връзката между съпруга си и служител на Руското посолство.

За един от обвиняемите няма искане за постоянен арест, защото той е съдействал на разследващите, направил е пълни самопризнания и е освободен срещу парична гаранция.

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Барселона се опитва до всякакъв начин да се отърве от Коутиньо

Барселона при всички положения ще прибегне до продажбата на Филипе Коутиньо през летния трансферен прозорец. Каталунците на всяка цена искат да се разделят с бразилския футболист. Причината Барселона да иска да продаде Коутиньо на всяка цена е фактът, че ако той запише мач номер 100 за „блаугранас“, клубът ще трябва […]