Постоянен арест за момчето, убило македонец в Слънчев бряг

NetNews

Постоянен арест за момчето, убило македонец в Слънчев бряг

Снимка БГНЕС

Бургаският апелативен съд остави за постоянно в ареста 14-годишния Михаил Асенов, обвинен в убийство на македонски гражданин в Слънчев бряг. Решението на съда е окончателно.

Ученикът е обвинен за това, че за времето от 17.00 ч. на 22.04.2023 г. до 11.00 ч. на 27.04.2023 г.  умишлено е умъртвил 53- годишен македонски гражданин в Слънчев бряг.

Според апелативните съдии събраните доказателства по делото са анализирани правилно от предишния съдебен състав, и е изведено разумното предположение за съпричастност на обвиняемия към престъплението и за реална опасност да се укрие, както и да извърши друго престъпление, ако е с различна мярка за процесуална принуда.

Съдът намира определянето на най-тежката мярка за неотклонение за допустимо и обществено-юридически оправдано.

Адвокатът на Михаил Асенов, Радостин Пенев заяви за БГНЕС, че се касае за неизбежна отбрана. „Македонският гражданин е предложил секс на непълнолетното момче. Дал му е 50 лв., после го наливал с бири. Михаил го е ударил, за да се защити, след като мъжът се е опитал да го насили”, заяви адвокат Пенев.
 

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Дарена от Путин икона обикаля руските военни части преди украинската контраофанзива

В навечерието на украинската контраофанзива из руските военни части започна да се разнася иконата на „Неръкотворния Спасител“, която президентът Владимир Путин донесе на фронта и подари на военнослужещите. Това съобщи руската държавна агенция ТАСС, като се позова на представителя на Синодалния отдел за сътрудничество с въоръжените сили на Руската православна […]