Почина Васил Йотов, президент на баскетболния Славия

NetNews
Почина Васил Йотов, президент на баскетболния Славия

Снимка: БК Славия

На 4 януари след дълго боледуване почина президентът на баскетболен клуб Славия Васил Йотов, съобщиха от Българската федерация по баскетбол. 51-годишният Йотов посвети голяма част от живота си на възраждането на „белия“ клуб. От 2005 година е плътно до клуба, като в последното повече от десетилетие бе и негов президент.

„Безкористно верен! Успя и в това начинание. Зареди с ентусиазма си и други слависти, с чиято подкрепата върна магията с оранжевата топка отново в полите на Витоша. В последвалите години хиляди деца минаха през залата, а женският тим отново стана фактор в първенството, а клубът отново е №1 в столицата! Наш дълг е да продължим да вървим по трасирания от него славистки път! Васко, приятелю, ти загуби битката с болестта, но спечели тази с вечността! Завинаги ще бъдеш един от нас, които вдъхновяваше!“, пишат в памет на Йотов от Национален клуб на слависта, Баскетболен клуб Славия и вестник „Славия”.

Поклонението пред паметта на Васил Йотов ще бъде на 6 януари (четвъртък) от 15:30 часа в църквата „Света София“.

Източник: https://dnes.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Земетресение с магнитуд 5,3 в морето край Анталия

Снимка: архив, БГНЕС Земетресение с магнитуд 5,3 по Рихтер е регистрирано в Средиземно море край бреговете на турския вилает Анталия, съобщи държавната телевизия ТРТ Хабер. Трусът е станал в 6.21 ч. местно време /5.21 българско/ в морето на 56,92 км от курортния град Алания, съобщи Дирекцията за управление при бедствия […]