Президентът на Ла Лига: Не смятам, че има европейски клуб, който може да си позволи заплатата на Меси

NetNews

Президентът на Ла Лига Хавиер Тебас направи поредното си остро изказване по повод финансовата ситуация в европейския футбол в момента. Само преди дни той обяви, че няма никакво намерение да облекчава финансовите рестрикции, за да позволи на Барселона да картотекира новите си попълнения и по този начин продължава да попарва надеждите на всички в Каталуния за скорошно преподписване от страна на един от символите на съвременния футбол – Лионел Меси.

Сега Тебас обясни, че и останалите големи клубове в Европа, които са свързвани с името на аржентинската звезда, не могат да си го позволят в сегашните условия и биха могли да го привлекат единствено чрез финансов допинг.

“Няма как той да подпише с Барселона на старите условия, това е невъзможно. Не смятам, че има европейски клуб, който може да си позволи да му плаща тези пари. Манчестър Сити обяви загуби в размер на 270 милиона евро, така че дори не трябва да мислят за привличането му. Ако го правят, това ще е финансов допинг. Казах го и на Джосеп Гуардиола преди няколко дни – щеше ли да спечелиш всички тези титли без този финансов допинг? Икономическият допинг наистина наранява футбола. Това не са реални пари изкарани от клубовете, а вкарването им в него води до инфлация и то от лош тип,” заявява Тебас.

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Кирил Маричков написал песента "Две следи" на плажа след развода с първата си жена

Вече 42 години песента "Две следи" е тотален хит, а Кирил Маричков разказва за раждането на тази, любима на няколко поколение, песен през лятото на 1979 г. по време на гостуването си в предаването "Преди обед" по bTV. 37-годишният музикант тогава бил на почивка и се препичал на плажа Кабакум, […]