Президент на държава се лекува срещу коронавируса с тази билка

NetNews

Президентът на Туркменистан заяви, че билката сладник (сладък корен или женско биле) може да се използва като лекарство срещу коронавируса. "Учени от всички държави издирват в момента ефикасни средства срещу коронавируса, водейки множество проучвания, и едно от тях може би е коренът на сладника", каза по време на министерско заседание държавният глава Гурбангули Бердимухамедов.

„Сладникът възпрепятства развитието на коронавируса" и "дори слабо концентриран воден разтвор действа неутрализиращо", казва президентът, но не подкрепя това твърдение с научни доказателства. Отбелязвайки, че Туркменистан разполага с "достатъчни запаси" от сладник, Бердимухамедов възложи на националната академия на науките да проведе изследвания върху предполагаемото ползотворно въздействие на ароматичната билка, която расте и в Европа.

Бердимухамедов не за пръв път отправя призив да се използват билки в борбата срещу пандемията, подминала страната му според властите. Откакто през март той разпространи официални препоръки в този дух, популярна мярка сред жителите на страната е опушването с дива рута, наричана още сирийска или африканска рута – билка със силен мирис и предполагаем медицински ефект.

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Какво мисля Путин и Ердоган един за друг

Президентът на Турция Реджеп Ердоган смята, че руският му колега – Владимир Путин е честен човек, който държи на думата си. Коментарът е в резултат на изказване на Путин по време на пресконференция, в която той окачестви Ердоган като „човек, който държи на думата си“, независимо, че техните възгледи „по […]