Президент: Ще продължим войната срещу тероризма

NetNews

Пакистанските въоръжени сили ще продължат войната срещу заплахата от тероризъм, за да гарантират сигурността и защитата на териториалната цялост на страната. Това заяви президентът на Ислямската република Ариф Алви по повод отбелязвания в страната Денят на отбраната.

„Нашият успех в тази асиметрична война е доказателство за способността на националните въоръжени сили да се развият в уникална сила, способна да отговори на съвременните бойни изисквания. На този ден ние потвърждаваме отново ангажимента на Пакистан към мира и неговата политика на мирно съвместно съществуване“, Вестник „Зора“ цитира речта на държавния глава на тържествената церемония в Исламабад.

Алви нарече уреждането на териториалния спор с Индия за Кашмир приоритет за Пакистан. „Този ​​спор трябва да бъде разрешен в съответствие с резолюциите на Съвета за сигурност на ООН, за да се гарантира мир, сигурност и развитие в региона. <…> Пакистан ще продължи да оказва морална и дипломатическа подкрепа на справедливата борба на народа на Кашмир за правото да избират собствената си съдба“, каза той.

Денят на отбраната се отбелязва в Пакистан за 58-и път. Посветен е на паметта на войниците, загинали през 1965 г. по време на войната с Индия и в борбата срещу тероризма.

Източник fakti.bg.

Сподели статията, нека повече хора узнаят!
Next Post

Москва: САЩ участват в незаконни биопрограми

Руското министерство на отбраната разполага с документални доказателства за участието на Държавния департамент в биопрограми, въпреки че американското ведомство отрича това, каза Игор Кирилов, началник на войските Радиационна химическа и биологичесска защита /РХБЗ/, предаде РИА Новости. Съединените щати полагат различни усилия за установяване на глобален контрол върху биологичната ситуация, отбеляза […]