Прокуратурата разпореди проверка заради подправените бюлетини в Габровница

NetNews

Прокуратурата в Монтана е разпоредила проверка, образувана заради публикации в медии за преправяне на резултат от избори от длъжностно лице в с. Габровница, област Монтана- чл. 169 от НК. Наблюдаващият прокурор е разпоредил на ОДМВР в Монтана да приложи към материалите по преписката целия видеозапис, разпространен в медиите, и да изясни за коя именно избирателна секция се отнася, съобщават от БНТ.

Полицията трябва да установи председателя, членовете на съответната избирателна секция, както и присъстващите по време на видеозаписа. На всички лица ще се снемат подробни сведения.

Предстои да бъде изискана информация и документация от Общинска избирателна комисия относно постъпили сигнали за нарушения при провеждането на местните избори на 29.10.2023 г., извършване на евентуална проверка и резултатите от нея.

Източник fakti.bg.

Сподели статията, нека повече хора узнаят!
Next Post

Само тези две партии влизат в общинските съвети на Джебел и Ардино

Две партии ще имат представителство в Общинския съвет в Джебел през новия мандат, сочи публикуваното решение на Общинската избирателна комисия. Това са ДПС и ГЕРБ, получили съответно 4200 и 376 гласа, брои БТА. Квотата за един общински съветник е 165 гласа, а местата в Общинския съвет са 29. ДПС ще […]