Прокуратурата се самосезира за изнесената информация за „Арсенал“

NetNews

Окръжната прокуратура в Стара Загора се самосезира и образува досъдебно производство за разпространена информация без разрешение на наблюдаващия прокурор. Предстои да бъдат разпитани служители на МВР, ДАНС и др. и ако се съберат достатъчно доказателства, ще се предприемат действия за търсене на наказателна отговорност от виновните лица, съобщиха от прокуратурата.

Припомняме ви, че вчера бяха задържани трима чужденци, заемали отговорни позиции в завод „Арсенал“ в Казанлък, които са заподозрени в незаконно изнасяне на документи и изделия от оръжейния завод.

Досъдебното производство е за извършено престъпление по чл. 360 от НК – разгласяване на информация, представляваща следствена тайна по образувано вече досъдебно производство на Районна прокуратура-Стара Загора за кражба на конкретни изделия от фирма и документи със съдържаща се в тях информация, чувствителна за фирмата и представляваща интерес за чужди конкурентни фирми, съобщиха от прокуратурата.

Разпространената информация би застрашила националната сигурност на страната, може да попречи на разследването и за реализирането на наказателна отговорност на виновните лица, допълват от прокуратурата.

Данните са изнесени без разрешение на наблюдаващия прокурор от Районна прокуратура – Стара Загора по смисъла на чл.198, ал.1 от НПК – материалите от разследването не могат да се разгласяват без разрешение на прокурора.

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

„Ямболският” филм „Далеч от брега” грабна поредни международни награди

Заснетия в Ямбол филм „Далеч от брега” на режисьора Костадин Бонев вече трета поредна година продължава да обира награди от международни кино фестивали, след премиерата му през 2019 г.
филм "Далеч от брега" Ямбол