Пуснаха кабинковия лифт в Банско, надяват се за повече туристи

NetNews

В Банско вече работи кабинковият лифт. От Съюза на туристическия бизнес в града изразиха надежда, че за Коледа и Нова година в курорта ще има повече туристи, съобщи БНТ. Много местни хотелиери са вложили сериозни инвестиции, за да изпълнят необходимите мерки за безопасност заради пандемията. В планинския град очакват и студенти за 8-и декември, макар и значително по-малко в сравнение с минали години.

"Много от хотелите няма изобщо да отварят, доколкото знам, за целия сезон, но другите колеги са в готовност- кой с намален персонал, кой с пълен персонал. Остава ни надеждата за един що-годе успешен сезон", заяви пред националната телевизия холтелиерът Георги Думанов.

"Голяма част от колегите се подготвяме за Коледните празници. Все още сме в ремонт, защото адаптираме нашите обекти спрямо изискванията, защото всички са заинтересовани да бъде една безопасна година, безопасен сезон за всички", каза Рая Коева, член на Съюза на туристическия бизнес в Банско.

"От другата седмица предполагам, че ще пуснем и някои писти в планината за скиори", каза Иван Обрейков, маркетинг директор на ски зона – Банско.

Заради ограничителните мерки групите от обучаващи се скиори в ски училището ще бъдат до 10 човека, допълни Обрейков.

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Рецепта за вечеря: Тосканска супа с кайма

Необходими продукти: 250 грама кайма 3-4 картофа 200 мл сметана (20%) 1 глава лук 2 скилидки чесън 50 грама масло 30 грама кашкавал червен пипер, черен пипер, сол, захар, магданоз Начин на приготвяне: В тиган разтопете маслото и добавете каймата. Разбъркайте добре и прибавете подправките, солта, захарта и магданоза. Обелете […]