Пътният бранш отново излиза на национален протест

NetNews

Браншовата камара "Пътища" организира днес национален протест в столицата и други по – големи градове в страната, предаде БНТ.

След поредните преговори между представители на камарата и правителството стана ясно, че макар да има напредък, двете страни не са се разбрали по най-важните теми.

От бранша са недоволни, че вече пети месец няма разплащане към пътните фирми, няма и възлагане на нови поръчки за строителство на пътища. Предстоят нови преговори.

"Преговорите са в напреднала фаза, но са все още сме далеч от завършване. Администрацията излезе със свое предложение, по което пътния бранш ще вземе отношение. В него има и позитивни, има и някои неща които не ни харесват", заяви Стефан Чайков, председател на УС на ББК "Пътища".

По думите му ако до десетина дни бъде постигнато споразумение, ще може да се обезпечи зимният сезон по поддържането на пътищата в страната.

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Туризмът: Мярката 60 на 40 не работи в интерес на бизнеса след последните поправки

Бизнесът поиска преразглеждане на мярката 60:40, която сега е недостъпна за по-голяма част от фирмите, които не могат да изпълнят критерия за 40% спад в оборота, предаде БНР. След последната промяна в условията за достъпа до помощта, никой в частния сектор не е получавал тези средства, твърдят предприемачи. Темата беше […]