Пътни строители пред парламента: Това ли е промяната?

NetNews

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Пътни строители излязоха на протест пред Народното събрание тази сутрин. Пътният сектор настоява държавата да им изплати средствата за извършена, но незаплатена все още дейност.

Още по темата

12 апр 2022 17:07

47

„Тук сме, за да подскажем на народните представители, че трябва да изпълнят основния си граждански дълг да защитят живота и здравето на хората и благосъстоянието на пътностроителните фирми в страната. Решението, което те трябва да вземат, и което е влязло като точка в утрешния дневен ред на Народното събрание, е от ключово значение както за стартиране на разплащането към пътностроителните фирми, така и за даване на възможност на Агенция „Пътна инфраструктура” да възлага нови дейности по текущ ремонт и поддържане, така че плачевното състояние, в което се намират в моментa пътищата на България да бъде подобрено“. Това заяви Стефан Чайков – председател на браншова камара „Пътища“ по време на протеста на пътните строители, съобщава БГНЕС.

Както е известно, преди ден премиерът Кирил Петков съобщи, че правителството е готово да плати веднага над 600 млн. лева на пътните фирми, което е 50% от дължимите суми. Решението обаче следва да получи санкцията и на парламента.

Средствата ще бъдат платени под условие, че другата половина от парите ще бъде разплатена след гаранции и пълна проверка, че са налице реално и напълно извършени дейности.

По време на протеста днес протестиращите издигнаха и надписи: „Няма да се откажем, платете ни сега“, „Държава без пътища няма“, „Не сме крадци“, „Това ли е промяната?“, „Всеки труд се заплаща“, „Платете ни сега“, „Свобода за бизнеса“ и други.

Как преминава протестът вижте в галерията на фотографа Димитър Кьосемарлиев

Източник: https://dnes.bg

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

BMW представи новото X7, какви са промените?

BMW представи фейслифта на най-големия модел в своята гама – X7. Луксозният кросоувър пристига с обновена предна част, която ни показва новия дизайнерски език на марката, който очакваме да се пренесе и при останалите модели от висок клас, включително 7 Series и електрическата ѝ версия. Разделените на две светлини дебютираха […]