Ракетен удар по Киев

NetNews

Кметът на Киев Кличко съобщи за два взрива в квартал Шевченковски в украинската столица. Взривовете били доста силни.

Информация за жертвите се уточнява, пише Телеграм канала Varlamov News

Ракетен удар по сграда на предприятие тази вечер в Киев. Около 20:15 ч., в центъра на украинската столица са се чули два взрива, пишат украинските източници в Телеграм.

Първоначално местни агенции съобщиха, че има жертви. Кметът Виталий Кличко отбеляза, че информацията за пострадали се изяснява. Той потвърди в Телеграм, че са нанесени два удара по квартал на столицата.

Русия удари Киев с крилати ракети, точно когато генералният секретар на ООН Анотнио Гутериш и българският премиер Кирил Петков посетиха столицата ни, написа в Туитър външният министър на Украйна Дмитро Кулеба.

Съветникът на Министерството на вътрешните работи на Украйна Геращунко съобщи за шестима пострадили. „Това е новопостроена жилищна сграда в Киев. Беше малко населена“, коментира Геращенко, цитиран от Телеграм канала Varlamov News.

На кадрите в местни медии се вижда ракета, която прелита над Киев и кадри от взрива.

По информация на NOVA е ударено предприятие от оръжейната индустрия с две ракети. Малко по-късно стана ясно, че на 70 км от Киев, в град Фастов е имало три удара по сгради. От украинското правителство коментират, че това се случва на фона на две визити днес – тази на българската делегация и посещението след това на генералния секретар на ООН Антонио Гутереш.

Президентът на Украйна Владимир Зеленски каза след разговорите с генералния секретар на ООН Антониу Гутериш, че Киев е готов за спешни преговори за евакуация на хора от територията на завода „Азовстал“ в Мариупол.

„Украйна е готова за спешни разговори за евакуиране на хора от „Азовстал“, заяви на брифинг Зеленски, цитиран от ТАСС. Гутериш добави, че е обсъдил с украинския държавен глава начините за постигане на напредък в евакуацията. Областният управител на Донецка област Павло Кириленко заяви по-рано, че Русия не позволява евакуирането на ранени украински войници от „Азовстал“.

Сподели статията, нека повече хора узнаят!
Next Post

Кирил Петков: Украйна ще победи! (ОБЗОР)

Украинска техника да бъде ремонтирана в български заводи – такова искане за военнотехническа помощ отправи президентът на Украйна Володимир Зеленски към премиера Кирил Петков. Министър-председателят Петков посочи, че още през следващата седмица ще бъде взето решение по темата и изрази категоричната подкрепа на България за Украйна във войната. „Украйна ще […]