Рашков: Не са установени всички участвали в побоя служители на МВР

NetNews

Не са установени всички участвали в побоя служители на МВР. Това каза министърът на вътрешните работи Бойко Рашков по време на изслушването си за полицейското насилие по време на протестите през 2020 г., съобщи Агенция "Фокус".

"Не са били отчетени в пълен обем всички документи, постъпвали в процеса на работата. Не са установени всички участвали в побоя служители. Това не се налага да го доказваме ние. Видяхме всички, че там полицаите, които са доста активни зад колоната не са четирима, а са три пъти повече. Оттогава досега тези полицаи не са установени", каза още Бойко Рашков.

По думите му оттук нататък, МВР ще трябва да изясни това.

"Възникват съмнения относно обективността при определяне на вида и тежестта на наказанията. "Порицание е наказанието. Единият, който е наказан с по-тежко наказание – лишаване две години от повишение, представяте ли си каква наглост, обжалва това наказание в Върховния административен съд. Върховният административен съд го е потвърдил това наказание. Какво съзнание е това? Значи той е със съзнанието, че може да пребива човека на улицата, облечен с униформа, и никой да не го накаже. Пита се в задачата как, откъде се придобива това самочувствие? Всеки случай не от нас", каза още Бойко Рашков. Той попита кой е този, който е давал картбланш това да се прави.

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Край Москва се е разбил нов военно-транспортен самолет

Най-новият лек военен транспортен самолет Ил-112В се разби в близост до летище Кубинка край Москва, предава TACC. „По време на тренировъчен полет при заход за кацане в района на летище„ Кубинка “в горски пояс е станала катастрофа на лек военно-транспортен самолет Ил-112В“, се казва в съобщението, предаде агенция "Фокус". Според […]