Рекорд в Гърция: Над 50 000 новозаразени с COVID-19 за ден

NetNews
 Рекорд в Гърция: Над 50 000 новозаразени с COVID-19 за ден

Снимка: архив, БГНЕС

В Гърция беше премината границата от 50 000 новозаразени с COVID-19, а вирусът прекрачи прага и на правителството, след като се оказа, че някои ключови фигури в управлението на страната са дали положителни проби, коментират днес гръцките медии.

Още по темата

4 яну 2022 14:35

23

Вчера в страната беше отчетен нов рекорд на новите случаи – 50 126, пише в. „Катимерини“. Изданието цитира министърa на здравеопазването Танос Плеврис, който вчера заяви, че вариантът Омикрон вече е доминиращ и оказва натиск над болничната система. Управляващите са договорили с частните клиники да бъдат осигурени допълнителни ковид легла.

Въпреки рекордния брой нови случаи не се предвижда промяна на стратегията за икономиката и се планира училищата да останат отворени, пише по темата в. „Етнос“.

Правителството не обсъжда нов локдаун и планира налагането на „меки“ мерки, поне докато здравната система удържа на натиска. Сред обмисляните мерки например е задължителната ваксинация на 50-годишните граждани, изтичане на валидността на сертификата за ваксинация седем месеца след втората доза и нови мерки за заведенията.

Според правителството две са основните оръжия в борбата с пандемията – тестване и ускоряване на ваксинация с първа и трета доза, отбелязва изданието.

Вирусът прекрачи прага на правителството, след като вчера стана ясно, че положителни проби за COVID-19 са дали държавният министър Акис Скерцос, министърът на правосъдието Костас Циарас и неговият заместник Йоргос Кицирас, пише в. „Прото тема“.

За да се справят с възможни липси в управленския апарат, всички министерства ще изготвят „спешен план“ за работа, особено на ключови институции.
/БТА/
 

Източник: https://dnes.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Гняв заради Новак Джокович в Австралия, фенове призовават за бойкот на първенството

Преди дни стана ясно, че организаторите на Australian Open са решили да направят изключение за Новак Джокович и да му позволят да участва в първенството без да е ваксиниран срещу COVID-19. През последните две години тенисистът няколко пъти предизвика вниманието на медиите – първо с турнира в Белград Adria Tour, […]