Ето какво пише още Георги Събев в публикацията си:
„Изключително се радвам, че усилията ми по време на мандата ми като заместник-министър на земеделието дадоха резултат. Проведох няколко срещи с експерти и ръководители от Европейската комисия по казуса. В началото на април заявленията бяха публикувани за възражение и сега, резултатът е на лице. Признавам – имаше моменти, в които защитата изглеждаше трудна, че дори невъзможна и почти непреодолима, но с последователност и усилия – очевиден успех за България! Поздравления за заявителите от Сдружение „Български традиционни млечни продукти“ за услията и за колегите от Министерството на земеделието и храните за положения труд! Заслужава си!
А ето и нещо за самото българско кисело мляко:
Специфичният свеж, млечнокисел вкус и аромат на продукта се дължат на метаболитните вещества, сред които 34 вида ароматни вещества. Те се отделят при млечнокиселата ферментация вследствие на симбиотичната дейност на Lactobacillus delbrueckii subsp. bulgaricus и Streptococcus thermophilus. Съставът на закваската е определящ за вкуса и аромата на продукта. На тази закваска се дължи различието на вкуса и аромата на „Българско кисело мляко / Bulgarsko kiselo mlyako“, сравнено с кисели млека, произведени със закваски, които са изолирани и създадени извън България.
Пашата на млекодайните животни влияе на аромата и вкуса на суровото мляко и на повишеното съдържание на Lactobacillus delbrueckii subsp. bulgaricus. По-дългият период на паша обуславя разнообразието от минерали и витамини в състава на суровото мляко.“