Румен Петков: Заради „коалицията на грабежа“ плащаме между 20 и 30% по-скъп газ

NetNews

В доклада за парламентарната комисия за проверка на работата за спиране на Газпром, който доклад беше отхвърлен с гласовете и решаващият принос на коалицията ПП и ИТН, видимо е, че грабежът сплотява. Ние ще направим всичко възможно да качим този доклад на партия АБВ за да се запознае обществото с него, вътре е цялата кореспонденция между Булгаргаз и Газпромекспорт, вътре са условията, предложени на българската страна и видимо се гарантира финансовия интерес на Булгаргаз и от там на потребителите в страната. От доклада е видимо, че спиране на работата с Газпром експорт е довело автоматично до ускъпяване на газа с 20-30%, ние Булгаргаз, Българската държава сме ударили нашата държава с едно от нищо непредизвикано оскъпяване. Това е явно намерение да се граби гражданина и икономиката и намерението да се обслужват чужди интереси. Подходът на Булгаргаз е впечатляващ. От фирмата от 40 търговци на газ в страната, канят само 10 на преговорите.
Това заяви председателят на АБВ Румен Петков на пресконференция на партията във Варна, цитиран от actualno.com.

Ето какво каза още той:

При доставката на американски втечнен газ две неща трябва да бъдат документирани от прокуратурата по един надлежен начин. Първо, по каква процедура са избрани тези доставчици? Процедура няма. Това е очевиден корупционен акт. Защото законът за обществените поръчки, законът за енергетиката, задължават Булгаргаз да предприемат определени мерки при гарантиране на доставките на газ в България.

Начинът по който газа е влязъл в България е незаконен. Посочено е, че газа е влязъл в България на точката Странджа 1, такава точка на картата няма от години. Този газопровод не работи. Това е случай, за който турската страна беше дала съгласие еднократно, за което ЕК си затваря очите. За нас като страна-членка престъплението става част от ежедневието. Трябва да сме наясно за каква правова държава в ЕС говорим или за липсата на право и то да бъде погазвано в името на нечии интереси. Казвам всичко това на фона на вчерашните заявки, че са договорени 7 карга. Тези карга няма откъде да влязат до края на годината. Не може да бъде извършено разтоварването. Ако някой притиска сега да платим, то е за да си осмисли рушвета. Имам основание да твърдя, че турската компания няма да повтори беззаконието, защото ако повтори безнаказано, това означава да развалят отношенията си с всички потенциални партньори. Ако се замислим защо България не съумя да изгради представителство на Газпром за Европа, а го прави Турция, това е едно от най-големите престъпления.

В резултат на тези безумия ние ще настояваме за проверка на трасето, дали тръбата е разположена на първоначално предвиденото трасе или то е променяно през последната година и половина. Имаме основание да считаме, че е променяно без съгласие на инженерите, това може до постави под съмнение работата на ДНСК на наша територия.

1/3 ще плащаме азерски газ на цена договорена преди десет години, другите две трети на пазарна цена. Опитите на Василев и Петков да ни лъжат, че получаваме цялото количество на цялата цена са грозни. Натискът на ръководството на АЕЦ Козлодуй е престъпление към сигурността на централата, престъпление към гражданите на България и Румъния.

Чест прави на ръководството на атомната централа, че не се поддаде на този фарс и това трябва да бъде отчетено от обществото. Гражданите трябва да видят на какво са способни тези хора, които идват от никъде, за да погазят обществения интерес и интереса на икономиката без да е ясно в името на какво.

Източник fakti.bg.

Сподели статията, нека повече хора узнаят!
Next Post

На плажа край Арапя изплува боеприпас

Военен боеприпас изплува в района на мидения плаж край Арапя. Сигналът на тел. 112 е подаден около 13:00 ч. от туристка, разказват от БНТ. Веднага на място са изпратени екипи на полицията, които евакуирали около 20 летовници, които били на плажа. Районът е бил отцепен. На място пристигнали и екипи […]