Румен Радев връчи орден „Мадарски конник“ на посланик Херо Мустафа

NetNews

Президентът Румен Радев връчи орден „Мадарски конник“ първа степен на посланика на САЩ в България Херо Мустафа.

Отличието беше връчено за големите заслуги на дипломата за задълбочаването на стратегическото партньорство между България и САЩ, както и за разширяването на двустранното сътрудничество в областите от взаимен интерес.

По време на церемонията президентът обяви, че във фокуса на съвместната им дейност е било укрепването на върховенството на правото, борбата с корупцията, с тероризма и организираната престъпност.

„Ще продължим и занапред да разчитаме на САЩ за модернизацията на нашите въоръжени сили“, каза още Радев.

„Сигурността на България е и сигурност на САЩ“, каза Херо Мустафа.

„Днешната церемония е израз на признателност и на високата оценка за всеотдайната работа и личния принос на посланик Мустафа за развитието на стратегическото партньорство между САЩ и България. Тя работи всеотдайно за развитие на политическия диалог и разширяване на сътрудничеството“, каза президентът Румен Радев.

„За мен е голяма чест да бъда удостоена с орден „Мадарски конник“. Приемам го като свидетелство за успешното ни сътрудничество и символ на съюза между нашите две държави“, посочи Херо Мустафа. 

Херо Мустафа е посланик на САЩ в България от 2019 г., а на нейно място през пролетта се очаква да пристигне Кенет Мъртън. Той беше утвърден през декември 2022 г. от американския Сенат да бъде следващият посланик на САЩ в България. Неговото назначение показва стратегическото значение, което Съединените щати отдават на партньорството си с България, заявиха тогава от американското посолство.

Източник Mediapool.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Стоянов разпореди търговските ни аташета зад граница да събират данни за цените на хранителни стоки

Министърът на икономиката и индустрията Никола Стоянов разпореди търговските представители на България зад граница да събират данни за цените на над 20 основни хранителни продукти. Сред тях са брашно, олио, ориз, боб, захар, прясно и кисело мляко, масло, краве сирене, кашкавал, яйца, месо и др. Това съобщиха от пресцентъра на […]