Русия осуети опит за терористична атака срещу „Турски поток“

NetNews

Няколко души са арестувани при опит за „терористична атака“ срещу газопровода „Турски поток“ на руска територия. Това съобщи говорителят на Кремъл Дмитрий Песков, цитиран от „Ройтерс“ и „Интерфакс“.

Бяха заловени диверсанти, няколко души бяха задържани, посочи той пред репортери, цитира news.bg.

По-рано тази седмица руският президент Владимир Путин заяви, че Украйна се е опитала да подкопае участъци от газопровода „Турски поток“, като по време на днешната си среща с турския си колега Реджеп Тайип Ердоган той го уведоми за осуетената атака.

Русия обяви, че засилва сигурността на газопровода „Турски поток“, който пренася руско синьо гориво до Турция, на фона на необяснимите аварии по газопроводите „Северен поток“ в Балтийско море и изтичането на петрол от тръбопровода „Дружба“ в Полша.

Доставките по газопроводите „Северен поток 1“ и „Северен поток 2“, които свързват Русия и Германия през Балтийско море, бяха прекъснати миналия месец от това, което според Москва е акт на „международен тероризъм“.

Руският президент Владимир Путин вече обвини Съединените щати и техните съюзници за причиняването на взривовете, увредили тръбопроводите – обвинения, които Вашингтон отхвърли.

Вчера пък полският оператор PERN съобщи, че е открил теч по една от линиите на петролопровода „Дружба“, който пренася петрол от Русия за Европа.

Източник fakti.bg.

Сподели статията, нека повече хора узнаят!
Next Post

Ненчо Балабанов и Алекс Раева излизат в Ямбол “На къс повод”

Шоуто „На къс повод” ще бъде представено на ямболска сцена идния понеделник, 17 октомври. То е с участието на Алекс Раева и Ненчо Балабанов и е първата част от поредицата „Познаваме ли се” на DeSta Production. Това е един нов и различен формат, който до момента не е показван на българската публика и комбинира стенд ъп комедия, театрална постановка и концерт. Поредицата събира различни двойки актьори и певци, които само по веднъж ще играят представленията си в страната. Спектакълът е с начален час 19.00 часа в залата на община Ямбол.