Сакраменто би аутсайдер в НБА, Везенков пак не игра

NetNews

Сакраменто Кингс победи със 123:98 Шартлът Хорнест като гост в мач от редовния сезон на НБА. Най-добрият български баскетболист Александър Везенков отново не получи шанс за изява от треньора на „кралете“ Майк Браун.

Кингс остават на пето място в Западната конференция с баланс от 23 победи и 14 поражения. Хорнест са един от аутсайдерите в Лигата, като заемат 13-о място на Изток с 8 успеха и цели 27 поражения.

Майк Браун върна Кевин Хъртър в титулярната петица, след като в последно време залагаше повече на Крис Дуарте. Останалите четирима бяха Ди’Аарън Фокс, Харисън Барнс, Кийгън Мъри и Домантас Сабонис.

Шарлът започна силно мача и поведе със седем точки. Постепенно Сакраменто намери ритъма си и изравни, а до края на първата четвърт и поведе с 33:28. Във втората четвърт гостите продължиха да имат надмощие и в един момент дори водеха с 65:49.

Възпитаниците на Майк Браун решиха всичко в срещата в третия период, когато дръпнаха с цели 23 точки – 86:63. В последната четвърт Сакраменто продължаваше да трупа аванс, за да може да стигне до успеха със 123:98. По този начин Сакраменто взе реванш за загубата със 104:111 от Шарлът в първите дни на 2024 година.

Най-резултатен за победителите беше Кийгън Мъри с 25 точки. Домантас Сабонис завърши с „дабъл-дабъл“ – 24 точки и 10 борби. Малик Монк остана с 20 точки, а Ди’Аарън Фокс с 19.

Майлс Бриджис вкара 24 точки за Шарлът, а Тери Розие добави още 20 точки.

Източник fakti.bg.

Сподели статията, нека повече хора узнаят!
Next Post

Нови отбранителни линии, близо до североизточния град Купянск

Новите отбранителни линии, близо до североизточния град Купянск на 28 декември, показват как Украйна е ускорила изграждането на укрепления през последните месеци, тъй като прехвърля военните си операции срещу Русия на по-дефанзивна основа. Според военни анализатори защитните съоръжения, които донякъде приличат на тези, изградени в окупираните от Русия южни и […]