Сарафов иска информация от МВР за охраняваните лица

NetNews

Сарафов иска информация от МВР за охраняваните лица

Снимка: БГНЕС

Изпълняващият функциите главен прокурор Борислав Сарафов поиска информация от министъра на вътрешните работи Калин Стоянов за всички случаи на „прекомерно и неоснователно ангажиране на ресурс на министерството по искане на прокуратурата за охрана на лица по реда на НПК“, съобщиха от пресцентъра на прокуратурата.

Повод за искането на Борислав Сарафов е оповестена публично информация от служебния министър на вътрешните работи Иван Демерджиев за такива случаи, както и необходимостта от оптимизиране на взаимодействието между прокуратурата и МВР в тази област.

В писмото си изпълняващият функциите главен прокурор посочва, че въз основа на информацията, която МВР предостави, незабавно ще се извърши преглед и обоснована преценка на необходимостта от охрана и нейната продължителност спрямо лицата, на които е възложена по всяко конкретно наказателно производство.

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Деканът на факултета по фармация в Плевен отстранен заради работа в частен интерес

Общото събрание на Факултета по фармация в Медицинския университет в Плевен освободи предсрочно проф. Тони Веков от длъжността декан. Веков е отстранен заради „злоупотреба с доверието и уронване доброто име на университета“ и заради това, че представлявал интересите на частни субекти, съобщиха от университета. Става въпрос за участието на Веков […]