Севлиевски: Прокситата на руските шпиони се показаха в България

NetNews

Изводът е прост. Трябва да ни казват отвън, че имаме проблеми. Аз не бих се концентрирал върху конкретните лица, а върху това кой им дава подкрепата. Това заяви Димитър Аврамов в студиото на „Здравей, България“ по Нова.

„Има една институция, пред която вчера имаше протест – Прокуратурата – и тя трябва да дава отговори“, добави той.

Това е втори, подобен случай, припомни Антоний Гълъбов: „Този път имаме осветена мрежа. Големият въпрос е институциите да разчетат тази мрежа и да открият връзките между икономически и политически интереси". Според него връзката не е толкова пряка: „Важно е разчитането на мрежата от фирми и зависимости“.

Това е новият свят на Джо Байдън, категоричен беше Мирослав Севлиевски. „Руските шпиони се гонят от различните държави. Прокситата им се показаха в България. Голямото нещо, което стана е, че се създава нова среда за новото поколение, което да влезе в Българската политика. Мрежите се посочват като лоши и българската държава трябва да ги изчисти“. По думите му само изглежда, че Илко Желязков е ударен заради Пеевски, но всъщност основната причина е енергетиката.

„Правителството, което си отиде, допусна България от енергиен хъб на Балканите, да бъде заобиколена“, каза Аврамов. Според него информацията, която Държавният департамент на САЩ е извел е нещо, което се знае от много години в България. „Създават се модели за източване на държавата в частна полза. Не съм склонен да приписвам всичко на ГЕРБ, това не би било честно“, коментира той. Очевидно Румен Радев е бенефициент, заяви Севлиевски.

„Институционалното противопоставяне започна от Румен Радев. Вчерашното изявление на говорителя на правителството, че започва институционална война е нелепо. Институционалното противопоставяне руши демократичните институции“, категоричен беше Гълъбов.

Според него има много изявени авторитарни претенции в страната ни: „Вниманието на българските граждани не трябва да бъде отклонявано в подобни противопоставяния“. Мирослав Севлиевски коментира чистката в държавата като „не е краят на света“.

„ГЕРБ не е политическа формация от типа на НДСВ. Зад ГЕРБ стоят от около милион български граждани устойчиво“, каза Гълъбов. „Публичният образ на България беше разрушен от ЕС. Беше приета една резолюция, която ощети образа на България“, допълни той. Той припомни, че американските служби са получили информация от българските и опитът да се противопоставят българските служби на чуждите е некоректен: „Разказът, че учителката е дошла и ни се е скарала, не е верен“. Той изрази мнение, че в българското общество няма критична маса, която да има автентично желание за борба с корупцията.

По думите на Севлиевски настъпва промяна в страната ни: „Идва поколението Z“.

„Имаме проблем, защото действията на служебното правителство деформират кампанията. Най-вероятно ще имаме 8-членен парламент. Румен Радев скъси мандата на този кабинет, за да си запази възможността, ако не се формира редовен кабинет, да сформира нов служебен“, прогнозира Антоний Гълъбов.

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Здравният министър: Разполагаме с огромно количество ваксини, можем да помогнем на съседи, които са извън ЕС

Служебният министър на здравеопазването д-р Стойчо Кацаров заяви пред журналисти, че България може да помогне на свои съседни държави с ваксини срещу коронавирусната инфекция. "Към нас има отправени искания от Македония, от Косово, Албания, Босна и Херцеговина. За съжаление се оказа, че процедурата е много тежка. Иска съгласуване с ЕК […]