Селекционерът на Дания: Забраната на кампанията в подкрепа на LGBTG+ общността повдига голяма въпросителна

NetNews

Старши-треньорът на Дания – Каспер Хюлманд, изрази мнението си за забраната от страна на домакините на световното първенство срещу носенето на капитански ленти с логото на кампанията OneLove, която е в подкрепа на LGBTQ+ общността. Той разкритикува Катар за това си решение, като заяви, че изпраща смесени послания.

„Това не е нещо, което сме измислили специално за повода. Правим подобни прояви отдавна. Честно казано, не виждам какъв е проблемът. За мен това повдига голяма въпросителна“, каза Хюлманд по време на днешната си пресконференция преди мача с Тунис, цитиран от Reuters.

Доха издаде забраната само ден преди старта на шампионата, както стори и с консумацията на бира в района на стадионите.

Сигналите от ФИФА междувременно бяха, че всички тези въпроси ще бъдат решени в полза на феновете, но в крайна сметка мнението на почти всички участници в надпреварата бе пренебрегнато в името на почитането на местната култура и порядки.

Припомняме, че почти всички европейски отбори планираха да се включат в кампанията OneLove на световното първенство, но сега всички се отказаха от намеренията си, след като бе обявено от организационните органи, че се предвиждат административни наказания при нарушение.

Източник fakti.bg.

Сподели статията, нека повече хора узнаят!
Next Post

Шведски учени откриха нова връзка между имунитета и тежкия COVID-19

Изследователи смятат, че са открили нов биомаркер за тежък COVID-19, съобщи електронното издание “Юрикалърт”. Учени от Каролинския институт в Швеция са установили, че пациентите с остра форма на инфекцията имат повишени нива на цитокина интерлевкин-26 (IL-26) в кръвта си. Наблюдава се корелация между високите му показатели и много силен имунен […]