Серия А въвежда полуавтоматичната система за засадите веднага след Нова година

NetNews

Италианската Серия А ще бъде първото елитно европейско първенство, което ще въведе полуавтоматичната система за засадите във футбола. Това обяви лично президентът на местната федерация – Лоренцо Казини, цитиран от La Repubblica.

Технологията ще бъде включена в експлоатация още от 4 януари 2023 г., когато се подновява надпреварата в италианския шампионат.

Остават само някои формалности, за да може системата да заработи еднакво ефективно на всички стадиони, но Казини е убеден, че ще отне седмица-две, след което съдиите ще имат нов мощен инструмент, за да вземат някои от най-трудните решения във футбола.

Припомняме, че полуавтоматичните засади бяха официално представени от ФИФА на световното първенство в Катар, което се провежда в момента.

Източник fakti.bg.

Сподели статията, нека повече хора узнаят!
Next Post

Министър Шишков: Работи се активно да се отворят всички ленти на магистрала "Хемус" за Коледа

Без традиционните в последните години тапи по време на „голямото пътуване“ преди Коледа. Този неочакван подарък ще получат пътуващите по автомагистрала „Хемус“ в участъка при Витиня, увери в кулоарите на Народното събрание регионалният министър Иван Шишков. „В момента много активно се завършват тунелите на „Витиня“. Лично се надявам, имам и […]