„Сиела“ е готова да преговаря по поръчката за машините за гласуване

NetNews

От фирмата доставчик на машините за гласуване "Сиела-Норма" отговориха, че са готови на преговори с ЦИК по обхвата на поръчката, щом от Комисията категорично не искат да преговарят за цената.

Според фирмата не е възможно да доставят в срок 1500 машини без да ползват скъп транспорт като самолети, както и да извършат цялостното обслужване по време на изборите. Смятат, че за да успеят да доставят машините времето за преговори с ЦИК е не повече от 3-4 дни.

"Тази комбинация от пълното задание и тази цена за нас е невъзможна и това обявихме на ЦИК вчера, че ние можем да изпълним все още въпреки супер кратките срокове целият обем на поръчката. Можем да изпълним и част от тази поръчка, така че ако ЦИК постави на първо място бюджета и на второ място обема на работа ние можем да изпълним например доставката само на машините или пък цялото логистично обслужване на изборите в България.

За съжаление, комбинацията от избори в чужбина, местни избори в два тура и парламентарни избори плюс 1500 машини очевидно не може да се вмести в 6 милиона и половина, дори ако човек вземе цените от предишната поръчка, която в никакъв случай не е била раздута.", заяви Веселин Тодоров от "Сиела-Норма АД".

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

НАП погна граничните пунктове. Десетки милиони са укрити от държавата

Инспекторите на Националната агенция по приходите са открили "множество нарушения" на данъчното законодателство при координирана акция, проведена едновременно на няколко гранични пункта в страната. Операцията е осъществена през изминалата нощ, уточниха от приходната агенция. Става дума за пунктовете на ГКПП „Капитан Андреево“, „Малко Търново“ и „Лесово“, уточни той. Резултатите обяви […]