„Спартан“ транспортира медици при донорска ситуация

NetNews
"Спартан" транспортира медици при донорска ситуация

Снимка: БГНЕС

Дежурен екипаж на самолет „Спартан“ от авиобаза Враждебна е бил задействан на 28 януари вечерта със задача да транспортира медицински екип от УМБАЛ „Св. Екатерина“ при създадена донорска ситуация за органна трансплантация, съобщиха от Министерството на отбраната.

Командир на екипажа е майор Стоян Барев, помощник-командир – майор Веселин Асенов и борден инженер – капитан Николай Михайлов.

Самолетът е излетял в 19.42 ч. и е кацнал на летище Варна в 20.42 ч. В 23.55 ч. същата вечер самолетът се е приземил обратно на летище София като задачата по транспортирането на медицинския екип е изпълнена успешно.

Екипажът е задействан със заповед на началника на отбраната адмирал Емил Ефтимов по заявка на Министерството на здравеопазването.

Източник: https://dnes.bg

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

С хоро на протест: Жители на "Кръстова вада" срещу лошите пътъщи

Живеещи в столичния квартал „Кръстова вада“ излязоха на протест срещу лошото състояние на пътя. Хората казват, че при всеки дъжд улиците стават кални реки. „Няма как да се ходи с количка и с малки деца. Няма тротоари. Има много строежи. Затварят улици. Да не говорим, че няма детска градина и […]