Спасиха родилка от Сливен със самолет „Спартан“

NetNews

Спасиха родилка от Сливен със самолет "Спартан"

Снимка: БГНЕС

Екипаж от състава на 16-а авиационна база Враждебна извърши днес, на 16 април, авиомедицинска евакуация със самолет „Спартан“ на родилка в тежко състояние, съобщи пресцентъра на МО.

Въпреки сложните метеорологични условия в страната самолетът излетя в 15.50 ч. от София към авиобаза Безмер с медицински екип на борда.

Пациентката беше превозена от болницата в Сливен до авиобаза Безмер, а след това – транспортирана със „Спартана“ до София. Самолетът кацна в 20.42 ч. на летището в столицата.

Медицинската евакуация на родилката беше изпълнена без усложнения благодарение на професионализма на екипажа на самолета – капитан Евгени Златанов, старши лейтенант Калоян Атанасов и капитан Николай Михайлов.

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

България губи до 1.5 млрд. евро годишно от културен туризъм

По около милиард – милиард и половина евро годишно България губи от липсата на държавна политика в областта на културния туризъм и това хронично продължава вече тридесет години. Проблемът идва от това, че държавата не управлява своята културно-историческа собственост, съответно не знае за нейното съществуване и не отделя необходимите средства […]