Според Байдън отношенията между САЩ и Китай се движат в правилната посока

NetNews

Президентът на САЩ Джо Байдън обяви, че отношенията между САЩ и Китай се движат в правилната посока. Думите му дойдоха след посещението в Пекин на американския държавен секретар Антъни Блинкън.

„Поехме в правилната посока“, каза Байдън за американско-китайските отношения, цитиран от Ройтерс Попитан от журналисти дали усеща напредък в двустранните отношения американският президент отговори: „Имаме напредък“.

По думите му Блинкън свършил страхотна работ по време на посещението си в китайската столица, предаде БТА.

По време на първото посещение на американски държавен секретар в Пекин от 2018 г. насам, Китай и САЩ се договориха да стабилизират влошените си отношения, за да не прераснат противоречията им в конфликт, но не успяха да постигнат значителен пробив в отношенията си, посочва Ройтерс.

подкрепете ни

За честна и независима журналистика

Ще се радваме, ако ни подкрепите, за да може и занапред да разчитате на независима, професионална и честна информационно – аналитична медия.

Екипът на Mediapool Ви уведомява, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни квалификации, обиди на расова, етническа или верска основа.

Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Mediapool.bg от потребителите.

Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Mediapool.bg

Прочетете нашите правила за участие във форумите.

За да коментирате, трябва да влезете в профила си. Ако нямате профил, можете да се регистрирате.

Източник Mediapool.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Пилонът на връх Рожен предизвика вълна от възмущение

В българското общество се надига недоволство от поредната кичозна идея, увита в „патриотичен целофан“, за издигането на бетон с Пилон на връх Рожен. Срещу нея се надигат общественици, еколози и обикновени граждани, които не желаят поредната приумица, този път подкрепена от президента Румен Радев, да загрозява българската природа. Според идеята, […]