Спрете да ядете тези храни и забравете за бръчките и пъпките

NetNews

Нашата енергия, здраве и външен вид зависят от храненето. Всички знаем, че има продукти, които влияят на състоянието на кожата ни. Специалисти са направили списък именно с такива продукти.

За да подобрите тена си, да се изчистите от всякакво акне и обриви и да се нормализира работата на мастните жлези е достатъчно да се изключат от ежедневните ви хранения няколко продукти. Експерти са направили списък с храни, които влияят неблагоприятно на състоянието на кожата.

Млечни продукти

Нашето тяло постепенно губи способността да разгражда лактозата. В резултат на това по лицето ни се появяват обриви.

Захар

Не става въпрос за чистата захар, която слагаме в чая си, а за захарните продукти. Захарта стимулира произвеждането на вредни бактерии в тялото ни, което пък възпрепятства функциите на мастните жлези.

Чай и кафе

Всеки знае за негативните ефекти на кафето върху кожата, но и чаят има същите тези свойства. Тези напитки отстраняват водата от тялото ни, в резултат, на което лицето ни се покрива с пилинг и става сиво. Пийте повече вода с лимон и мед. Тази напитка би имала положителен ефект върху работата на храносмилателния тракт и състоянието на кожата.

Фаст фууд

Храните от заведенията за бързо хранене ускоряват процеса на производство на себум, в резултат на това кожата се покрива с пъпки и старее по-бързо.

Алкохолни напитки

Те премахват водата от тялото ни и предизвикват бръчки. Освен това кожата губи здравия си вид при при честа консумация на градусовите напитки. Същото може да се каже и за продуктите за грижа за кожата, в чиято основа има алкохол. Не трябва да прекалявате с употребата им, тъй като те изсушават кожата ви и може по нея да се образува акне.

Продуктите, съдържащи глутен, причиняват зачервяване на кожата, черни точки и обриви в областта на брадичката. Полуготовите продукти също са вредни, пише сайтът jenata.blitz.bg

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Над 5 милиона заразени в Русия

Броят на официално регистрираните заразени с новия коронавирус през изминалото денонощие в Русия е 8 951 души, с което общият брой на заразените от началото на епидемията в страната достигна 5 001 505 души, съобщиха от руския оперативен щаб за борба с коронавируса, цитирани от ТАСС. Още 7 297 души […]