Спънки пред електрическата кола на Xiaomi

NetNews

Xiaomi планира да пусне първия си електрически автомобил през 2024 година и активно финансира проекта и наема специалисти в сферата. Сега, обаче, китайската компания е ударила на камък, след като властите в страната не одобряват проекта за автомобил. Информацията за това е на Bloomberg,които се позовават на свои източници запознати с материята.

Данните показват, че компанията не може да получи лиценз за направата на автомобили в Китай. Целият процес по разглеждане на документите отнема няколко месеца и в края може да бъде отказано. Въпреки тези спънки, компанията продължава да разработва колата си и работи над строежа на фабрика близо до Пекин.

Новината за това, че плановете на Xiaomi може да се объркат идват едва няколко седмици след като компанията обяви, че ще покаже първия прототип на колата по време на публично събитие този август. Дали това ще се случи, предстои да разберем.

Източник fakti.bg.

Сподели статията, нека повече хора узнаят!
Next Post

Почина известният хирург д-р Александър Станишев

Почина известният хирург д-р Александър Станишев, който бе лекар в Клиниката по ендоскопска и обща хирургия в Първа градска болница в София. Д-р Станишев е внук на знаменития проф. д-р Александър Станишев, убит през 1945 г. и племенник на проф. Димитър Станишев, анатом от Пловдив. Поради тази причина той дълги […]