Среща на високо ниво в Барселона днес, Шави поискал 8 нови, напускащите може да са над 10

NetNews

Президентът на Барселона Джоан Лапорта и наставникът на тима Шави днес ще проведат съвместна среща заедно с техническия секретар Жорди Кройф, спортният директор Матеу Алемани и един от вицепрезидентите на клуба – Рафа Юсте. На нея отговорните ще обсъдят окончалните действия на тима през предстоящото лято и сериозните промени, които трябва да се случат.

Шави е пожелал цели осем нови попълнения, а част от тях вече са осигурени. Бившият полузащитник е пожелал крайните защитници Сесар Аспиликуета и Маркос Алонсо, които са с изтичащи договори в Челси, както и техният съотборник Андреас Кристенсен, за когото се твърди, че вече е постигнал договорка с клуба, а също така ще се обсъди и привличане на още един централен бранител в зависимост от състоянието на Жерар Пике. В халфовата линия Франк Кесие от Милан вече се е разбрал с каталунците, а Шави иска да бъде направено необходимото към него да се присъедини Рубен Невеш от Уулвърхамптън. В нападение той се надява на Робърт Левандовски, който ясно даде да се разбере, че няма намерение да остава в Байерн (Мюнхен), но и отлично представящият се Рафиня от Лийдс.

Не по-малко промени се очакват и сред напускащите – на Нето, Самюел Юмтити, Оскар Мингеса, Клеман Лангле, Рики Пуч и Мартин Брейтеуейт ще бъдат търсени нови отбори, а Адама Траоре и Люк де Йонг ще се завърнат в тимовете си, след като прекараха втората половина от сезона под наем на “Камп Ноу”. Френки де Йонг, Мемфис Депай и Сержиньо Дест също са сред потенциално напускащите, но това ще стане само при добри оферти за сума, която да удовлетворява Барселона. Усман Дембеле пък е с изтичащ договор и също няма да остане на „Камп Ноу“, а от такава перспектива е заплашено и бъдещето на Гави, който за момента отказва да поднови своя контракт, който е за още само един сезон и има откупваща клауза за едва 50 милиона.

Сподели статията, нека повече хора узнаят!
Next Post

Преслава откри летния сезон на родното Черноморие

Преслава откри летния сезон по родното Черноморие. След поредица от участия по морето фолк любимката избра да се отдаде на заслужена почивка в Слънчев бряг. „Открих сезона“, написа изпълнителката към свой кадър до басейна в комплекса, в който е отседнала. Вижте тази публикация в Instagram. Публикация, споделена от Preslava (@preslava_official) […]