Стефан Янев: Българите да са спокойни за охраната на границата ни

NetNews

Министър-председателят Стефан Янев посети българо-турската граница в района на Малко Търново. Той се срещна с гранични и полицейски наряди, служители от Главните дирекции "Жандармерия" и "Национална полиция".

"Това, което видяхме до момента, е че обстановката е спокойна. Българските граждани могат да бъдат спокойни, че по отношение на охраната на държавната граница нещата са в рамките на нормалното", заяви той пред журналисти, цитиран от dariknews.bg.

"В региона сме, за да видим каква е ситуацията с охраната на българската граница в този участък и да проверим дейността на техническото осигуряване и управлението на всички процеси, свързани с границата. Има очаквания за интензифициране на мигрантския натиск по границата. Към момента всичко, което е необходимо като организация, е направено", обясни Янев.

"Миграционният натиск не е започнал от вчера. Много преди драматичните събития, на които станахме свидетели в Афганистан в рамките на месец август, има такова увеличаване на мигрантския натиск. Предполагаемо е една част от афганистанските мигранти да тръгнат към Европа и пътят им минава и през България", допълни премиерът.

Той подчерта, че хората трябва да са спокойни, че организация е направена. "Има предвидени средства за ремонт на оградата на границата, където е необходимо. Съоръжението е в добро състояние", каза още Янев.

Относно политическата ситуация в България той заяви, че "партиите имат достатъчно опит и поле за действие и моите очаквания са да направят всичко необходимо да съставят редовно правителство".

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Йоло Денев влиза във "Фермата"?

Името на вечния протестиращ, провъзгласил се за жрец на бог Тангра и краен националист Йоло Денев се появи върху надпис на един от фургоните, в които вече тече усилена работа по предстоящия сезон на риалитито "Фермата". Тази любопитна подробност се наби на очи в едно от видеата, качено от двамата […]