Структурите на ГЕРБ мислят кандидат за президент до неделя

NetNews

В ситуацията избори 2 в 1 ГЕРБ се очаква да заложат на партийна фигура, за да може да се активизира електоратът им, предаде БНТ. Такива са настроенията в партията към този момент. И вчера обаче не пожелаха да кажат имена.

Засега заместник-председателят на ГЕРБ и бивш вицепремиер Томислав Дончев изглежда фигурата, около която ГЕРБ би се обединила. Той отговаря на профила, очертан от лидера на партията Бойко Борисов – познат, диалогичен. Твърди се, че името на кмета на Бургас Димитър Николов също е сред възможните кандидати. Сред тях е и кардиологът Иво Петров, който е общински съветник от гражданската квота на ГЕРБ.

Преди да се стигне до този вариант, все пак се завъртяха имената на фигури извън ГЕРБ. Сред тях: известни лекари, поели битката с пандемията на първа линия като професор Венцислав Мутафчийски. Той обаче предпочел да не се ангажира с политика.

Бившият шеф на "Пирогов" Асен Балтов отказа да коментира дали са водени разговори с него. Президентът Петър Стоянов вече е заяви, че няма да е ничий кандидат.

Според информацията на "По света и у нас" ГЕРБ още не са решили окончателно коя да е фигурата. Структурите имат срок до неделя.

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Разбра се причината за тежката катастрофа на столичното Околовръстно

Тежка катастрофа между кола и микробус стана късно снощи на столичното Околовръстно. Двама мъже са пострадали и бяха откарани в болници. Сигналът за инцидента е получен около 20.30 часа. Две линейки пристигат на място за около 12 минути. До инцидента се стига, след като автомобил решава да заобиколи спрял в […]