Счупиха предното стъкло на колата на журналист от Дупница

NetNews

Вандали са счупили предното стъкло на колата на журналист от Дупница в нощта на петък срещу събота. Колата е била паркирана пред дома на журналистката Десислава Панайотова, съобщиха от Асоциацията на европейските журналисти (АЕЖ) в България, цитирани от novini.bg. Това е второто посегателство срещу колата на Панайотова.

От АЕЖ настояват случаят да бъде разследван извън полицията и прокуратура в Дупница. Това може да бъде Главна дирекция "Национална полиция" или Главна дирекция за борба с организираната престъпност, предават от асоциацията.

Причина за това настояването е работата на Панайотова по случая с изчезването на Янек Миланов от Дупница. Младият мъж изчезна през миналата година, след като последно е бил видян да се качва в автомобила на Васил Капланов, който някога е работил като охранител на обявените за международно издирване Братя Галеви.

Капланов е задържан през септември 2020 г., а два месеца по-късно синът му е арестуван по обвинение, че е вандализирал автомобила на изчезналия Янек Миланов. Случаят с изчезването на Миланов продължава да не е разкрит, въпреки намесата на главния прокурор Иван Гешев, отеблязват от АЕЖ.

“Като се има предвид целия контекст, Асоциацията на европейските журналисти – България настоява незабавно с вандализирането на автомобила на журналистката Десислава Панайотова да се заеме институция извън полицията и прокуратура в Дупница”, пишат от АЕЖ.

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Манолова: Ще направим това, което Борисов не пожела

„Ние имаме план, който включва създаване на Агенция за Северозапада. Нейната цел ще е да привлича инвестиции и проекти за развитие на района“, заяви във Враца Мая Манолова по време на откриването на кампания на „Изправи се! Мутри вън!“, предаде Булнюз. „Ще върнем почтеността в управлението. Ще направим така, че […]