Съседите продават уникален остров

NetNews

Собственикът на остров Караджа, намиращ се в залива Гьокова, актуализира продажната цена на имота от 145 милиона турски лири (9,8 млн. USD) на 360 милиона лири (24,3 млн. USD). Брокерите в югозападната провинция Мугла в Мармарис, където се намира островът, посочват, че собственикът е турски бизнесмен, живеещ в САЩ.

Островът с площ от 316 000 кв.м. Върху нея са разположени три имения, три залива и 65 хектара гора.

Въпреки че островът е археологически обект и има сериозни възражения срещу продажбата му, в обявата се посочва: „Поради статута на устройството, нов купувач може да построи яхтено пристанище, ресторант и жилищен комплекс“.

Островът, кръстен на селото срещу него, е на около 400 метра от сушата. Той е особено интересно място за любителите на гмуркането. Така че новият собственик би могъл да спечели доста, ако реши да развие този спорт. Морето с дълбочина 150 фута от източната страна на острова крие потънали галеони от римската епоха, носили вино до Рим в глинени съдове.

Сподели статията, нека повече хора узнаят!
Next Post

Ивайло Мирчев: РСМ и Албания трябва да бъдат приети бързо в ЕС

„Северна Македония и Албания трябва да бъдат приети бързо в Европейския съюз. Нашето желание е РСМ и Албания да бъдат членове на ЕС, няма промяна в българската позиция, след промяна на Конституцията в Северна Македония. България немалко компромиси е направила, Македония е на ход“, заяви в „Денят започва“ по БНТ […]