Състоянието на морската вода ще се изследва всеки понеделник

NetNews

Състоянието на морската вода ще се изследва всеки понеделник

Снимка: БГНЕС

Няма данни за замърсяване по българското Черноморие. Предстои вземането на проби от морската вода всеки понеделник, като първата е изпратена за изследване днес. Това каза пред журналисти в Бургас д-р Марияна Кофинова, директор Дирекция „Обществено здраве“ към Регионалната здравна инспекция в Бургас.

Още по темата

19 юни 2023 15:18

94

19 юни 2023 09:08

151

18 юни 2023 18:10

81

Към концесионерите на морски плажове е изпратен апел да сигнализират при необичайни замърсявания. Здравните власти уточняват, че ако замърсяване все пак има, то ще се появи по крайбрежието на Молдова и Румъния. Към този момент няма данни за констатирани такива в северната ни съседка, предаде БТА.

До момента за изследване са изпратени над 100 проби, като резултатите показват, че водата отговаря на изискванията за отлично качество, съгласно Наредба 5 за качеството на водите за къпане, посочи д-р Кофинова.

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Все повече наркотици се употребяват в Европа, на първо място - кокаинът

„Навсякъде, всичко, всеки“… Това е смразяващият извод от публикувания в края на миналата седмица годишен доклад на Европейския център за мониторинг на наркотиците и наркоманиите (EMCDDA/ЕЦМНН) за 2023 г., според който незаконните наркотици са навсякъде, на пазара може да се намери почти всяко психоактивно вещество и никой не може да […]