Тагарев за Радев, “Миротворец“ и пропагандата

NetNews

Рязко е намалял броят на желаещите да стават част от българската армия и това се дължи на „мощната дезинформационна кампания и пропаганда, която е в проруски и антибългарски интерес“, коментира военният министър Tодор Тагарев пред „Евронюз България“.

Той даде за пример неверните твърдения, че България ще изпраща войници в Украйна.

„Тази година ситуацията е по-зле. И за мен, без да сме правили някакви специални проучвания, е много логично обяснение, което аз намирам, а именно пропагандата и дезинформацията, с които бива заливано българското общество“, каза военният министър.

Армията от години е в кадрови колапс, като дори според официални над 20% от местата са свободни. Освен от ниските заплати, военните се оплакват от ограниченията на професията, лошите материални условия и неясните правила за кариерно развитие.

За Радев

По-късно в сряда Тагарев коментира пред журналисти и вчерашната си среща с президента Румен Радев, с когото са на диаметрално противоположни позиции за войната в Украйна. 

„В продължение на близо два часа дискутирахме проблемите, които имаме в областта на сигурността, в областта на развитие на армията и на въоръжените сили, както и потенциалните решения. И това е съвсем нормално, аз се надявам, че ще имаме такива регулярни срещи през времето. Най-нормалното нещо е да се срещаме и да търсим съгласие за решаването на проблемите“, посочи министърът на отбраната.

За “Миротворец“ 

Тагарев коментира още, че сайтът „Миротворец“ не е бил конкретна тема на разговора на министъра на отбраната Тодор Тагарев с ръководителя на украинското разузнаване генерал майор Кирило Буданов, който бе на посещение у нас. 

„Това е неправителствен сайт. Група граждани, която изказва неудовлетворение от начина на поведение и бих казал пропаганда от страна на някаква друга група граждани, която в честност накърнява интересите на Украйна, поддържа руските позиции в този конфликт. Това има комуникативни последствия, също както и действията на много от тези журналисти в списъка“, коментира Тодор Тагарев.

В сайта има списък на врагове на Украйна, сред които и български политици, анализатори и журналисти със силно проруски позиции.

В разпространено преди ден съобщение от българската служба „Военно разузнаване“ за посещението на генерал Буданов у нас беше посочено, че „от българска страна беше поставен и изяснен въпросът със сайта “Миротворец“.

Източник Mediapool.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

След апокалипсиса! Словения ще получи 400 милиона евро от Фонда за солидарност на ЕС

Словения ще получи 400 милиона евро от Фонда за солидарност на ЕС, 100 милиона евро тази година и 300 милиона евро догодина, съобщи председателката на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен, след като днес посети засегнатите от наводнения райони на Словения и разговаря със словенския премиер Роберт Голоб, съобщи словенската […]