Тайванска компания произвежда 70% от чиповете за целия свят

NetNews

Тайванската компания TSMC е отговорна за доставките на 69.9% от чиповете за смартфони в световен мащаб за периода януари-март тази година. На практика пазарът се води основно от две компании, вече споменатата TSMC и корейците от Samsung Foundry, показват данни на Counterpoint Research.

От Samsung изземат останалите 30% от пазара, докато едва 0.1%, обозначен като „други“ успяват да се преборят за доставки. От началото на годината пазарът на чипове е спаднал с 5%, но въпреки това печалбата се е увеличила с 23% сочат данните.

Очаква се лидерството на TSMC да се запази и през следващата година, тъй като новият процесор Snapdragon 8+ Gen 1 разчита именно на тайванската компания, също както и MediaTek, Apple и останалите от продуктите на Qualcomm.

Източник fakti.bg.

Сподели статията, нека повече хора узнаят!
Next Post

Ради Здравков: При нас работят хора с шампионски манталитет и предпоставките за сезона са добри

ЦСКА 1948 изглежда си постави висока цел за сезон 2022/23. Това потвърди спортният директор на клуба – Ради Здравков. „Всички, които работят в нашия клуба са амбициозни хора. Имат шампионски манталитет, като се започна от основния спонсор г-н Найденов и се тръгне по веригата надолу, включително и Любо Пенев. Амбицията […]