Този проект ще създаде 40 000 работни места и ще генерира 52 милиарда лири

NetNews

Британският консорциум, разработващ малък модулен реактор (ММР), начело с „Ролс-Ройс“, обяви най-новите промени по дизайна на реактора си, както и че увеличава мощността на бъдещата „компактна“ АЕЦ от 440 на 470 мегавата.

Консорциумът иска да предостави първия дизайн за оценка от британските регулатори през втората половина на тази година. Целта е първият малък модулен реактор да бъде завършен в началото на следващото десетилетие. Предвижда се построяването на до 10 ММР до 2035 година.

Консорциумът цели да създаде 40 000 регионални работни места до 2050 г., да генерира икономически ползи в размер на 52 милиарда лири, а 80% от компонентите за реакторите да се произвеждат във Великобритания.

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Кольо Колев: Не подценявайте Виденов

”Жан Виденов не трябва да се подценява. Той влезе и излезе беден от властта, което е атестат в очите на хората”, заяви социологът Кольо Колев, цитиран от Фрог нюз. Той коментира и новата коалиция влявото пространство: "Подобен тип коалиции не трябва да се рекламират две седмици, а две години", допълни […]