Тошко Йорданов към ген. Атанасов: Жалък малък лъжец. Намекна, че съм руски трол. Костадинов: ПП-ДБ е патерица на ДПС

NetNews

За пореден ден скандали и грозни реплики разтресоха парламента. След като Атанас Атанасов бе избран за председател на временната анкетна комисия срещу полицейското насилие, в залата настана хаос, заваляха обиди и обвинения, разказват от novini.bg.

Това доведе до иронията на Костадин Костадинов от „Възраждане“, който заяви че ПП-ДБ „всеки ден унизително се мазнят и кланят на ДПС“. Без ДПС ПП-ДБ няма как да съществуват като фактор, това се видя преди малко. Техните гласове са недостатъчно, затова ДПС управлява през тях“, коментира той. И продължи – ПП-ДБ е патерица на ДПС и няма как да осигури дори председател на комисия „без златния пръст или да не казвам друго на ДПС“.

А Тошко Йорданов попита Атанасов какво се усещането да му демонстрират, че е кукла в техните ръце.

Ген. Атанасов стана да благодари за гласуването доверие и обеща, че ще е обективен в работата си. „Нося една книжа и я препоръчвам да я прочетете – „Троловете на Путин“.

Преди малко троловете бяха на трибуната“, атакува той тези, които по-рано му се подиграваха за зависимостта от ДПС.

На което Тошко Йорданов бързо отговори и заяви, че бил атакуван от „генерал, който е станал генерал не по заслуги, а че е бил във властта“.

„Намекна че съм руски трол. Искам да излезе и да посочи 1 път, когато съм гласувал нещо в полза на Русия – иначе сте жалък малък лъжец“, обърна се той към Атанасов, но така и не получи отговор.
В началото на дебата Цончо Ганев от „Възраждане“ разказа какво се е случило на председателския съвет в сряда – ПП-ДБ искали комисия, която да разследва, тогава ДПС и ГЕРБ били категорично против, „Възраждане“ били за но искали председателят да е за опозицията, защото „не е нормално управляващи да си направят комисия, която да разследва техен министър“. Тогава ДПС в лицето на Пеевски, казали, че са против и заплашили да създадат комисия, която да разследва натиска, деклариран от Александър Йоловски пред целия състав на ЦИК и представители на всички парти, че е натискан от Кирил Петков и друг депутат на ПП-ДБ да прокара определена обществена поръчка за 600 млн. Последвало гробно мълчание от ПП-ДБ. Точката все пак щяла да е първа точка вчера, но тогава пак имало мълчание. Сега ГЕРБ ги вадели от тежката ситуация (комисията влезе в дневния ред по предложение на ГЕРБ).

Източник fakti.bg.

Сподели статията, нека повече хора узнаят!
Next Post

Днес Израел ще освободи 39 палестински затворници

Палестински служител заяви, че Израел ще освободи 39 затворници днес като част от споразумението за прекратяване на огъня, договорено с „Хамас“, предаде Скай нюз. Групата ще бъде съставена от 24 жени и 15 тийнейджъри в окупирания Западен бряг, съобщиха те пред агенция Ройтерс. По-късно днес се очаква „Хамас“ да освободи […]