Тухел: Защо всички смятат Челси за фаворит за титлата, след като завършихме 4-и?

NetNews

Мениджърът на Челси Томас Тухел заяви, че е изненадан от твърденията на някои анализатори, че лондончани са един от двата големи фаворити за титлата през новия сезон. Според германеца няма как отбор, който е завършил на четвърто място, да е главен претендент за титлата. В този смисъл първата цел пред отбора е отново да се класира в топ 4, а след това и да се бори за всички възможни трофеи.

"Все още имаме нужда от време, за да влезем в най-добрата си физическа форма, тъй като играчите се завръщаха по различно време. Искам да играем с този манталитет – да преследваме Ман Сити, Ман Юнайтед и Челси през цялото време. Не от януари натам, а от събота. Влизаме в сезона с манталитета на конкуренти на тези три отбора, които завършиха пред нас през миналата кампания. След това има още 16 отбора, които бяха зад нас и ще искат да открадват точки от мачовете с нас. Затова постоянно трябва да бъдем подготвени и да даваме най-доброто от себе си.

Изненадан съм, че някои хора ни посочват за фаворити, защото всички знаят, че миналия сезон бяхме четвърти. Дори в последния кръг имахме нужда от помощ от наши конкуренти, за да завършим в топ 4 и така сезонът да бъде успешен. Когато завършиш на четвърто място, няма как да си фаворит през следващия сезон. С трансферите на Ман Сити и Ман Юанйтед не виждам причина те да се справят по-лошо от миналия сезон. На първо място се борим за топ 4. След това нямаме притеснения да се борим за всеки трофей, което включва купите, Шампионската лига и Премиър лийг.

Вярваме, че Ромелу, който винаги е носил Челси в сърцето си, е перфектното попълнение за нас. Говорихме по телефона. Сега той трябва да спази протокола и да се карантинира за няколко дни. Търсехме определен профил, на който той отговаря напълно. Той обича да играе физически, да играе с гръб към вратата, като същевременно е много силен в това да използва скоростта си. Той има много силни страни. Добър е във въздуха и ни дава нови сили при центриранията извън наказателното поле. Няма да променяме стила си заради него. Той има харизма, в добра възраст е и притежава лидерски качества."

Тухел отговори с чувство за хумор на въпрос относно опитите да бъде привлечен Ерлинг Холанд: "Опитахме да вземем заедно Холанд и Лукаку. Освен това искахме и Левандовски, който да играе зад тях като десетка. За съжаление, бордът не ни послуша“.

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Българско бебе на 25 дни участва в ритуал за Рекордите на Гинес (СНИМКИ)

За мнозина петък 13-ти е суеверен ден, подобно на това черна котка да ти мине път. Тези, които вярват в суеверията, ги гонят с чукане на дърво. България реши да кандидатства за Книгата на Гинес по най-масовото чукане на дърво. Стотици взеха участие в поставянето на новия световен рекорд пред […]