Учениците в Ямбол преминават на онлайн обучение, въвеждат се и други Ковид мерки

NetNews

В Ямбол учениците преминават на обучение в електронна среда от началото на следващата седмица. Детските градини и яслите, засега остават отворени, но при строг сутрешен филтър, реши Областният медицински съвет на днешното си заседание.

Присъствените занятия се спират и в град Стралджа, въпреки че регистрираните случаи на заболели от COVID-19 ученици са само осем, но е налице изключително висока скрита заболеваемост, заяви зам.-кметът на общината Гроздан Иванов.

За две седмици се преустановява дейността на пенсионерските клубове в цялата област, спират се и спортните състезания, информира Регионалната здравна инспекция. Предстои затваряне на нощните заведения в града за период от две седмици и засилване на контрола в обектите с обществено предназначение, както и в детските градини, където има информация за доста болни деца.

Маскарадния фестивал „Кукерландия“ няма да се състои, с изключение на едноименната фотоизложба, която ще бъде на открито.

Заболеваемостта в областта е 735 на 100 000 души, като най-висока е в община Ямбол – 911, съобщиха от Областния медицински съвет.

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Срокът за доставка на Toyota Land Cruiser достига 4 години

Новата Toyota Land Cruiser продължава да се радва на огромен интерес в родната Япония, което в комбинация с липсата на различни компоненти принуждава компанията да дава изключително големи срокове за доставка. Когато Land Cruiser бе представен през септември стана ясно, че от компанията са получили над 21 хиляди поръчки за […]