Феновете на Евертън подготвят нечуван протест за мача с Манчестър Юнайтед

NetNews

Феновете на Евертън подготвят нечуван протест по време на мача с Манчестър Юнайтед в неделя, планиран за 18:30 часа наше време. Причината е свързана с отнетите 10 точки от актива на „карамелите“ заради неспазване на финансовите правила в последните три години. Това срина тима в зоната на изпадащите само с 4 точки актив.

“Скай Спортс”, която ще предава мача, планира да заглуши шума от стадион “Гудисън Парк” по време на двубоя.

В телевизията се опасяват, че в ефир ще бъдат чути множество нецензурни реплики. По тази причина се подготвя ограничаване на звука от трибуните с оправданието, че сред аудиторията ще има множество подрастващи.

Специално за десетата минута на срещата е насрочено бурно скандиране с обидни думи към Премиър лийг. Ще има и огромна хореография.

Запалянковците на Евертън вече са събрали над 40 000 паунда за нея.

Те дори са планирали да платят на самолет, който с протестен надпис да прелети над “Етихад” за дербито между Манчестър Сити и Ливърпул, което е в събота от 12:30 часа местно време.

Ясно е защо феновете на Евертън насочват протеста си към „гражданите“. Сити е обвинен за цели 115 нарушения на правилата, но не е санкциониран.

Източник fakti.bg.

Сподели статията, нека повече хора узнаят!
Next Post

Без ръст на необслужваните кредити в България поне още половин година, след това плавно увеличение

Ниското ниво на необслужваните банкови кредити в България ще се запази поне до средата на 2024 г., като тенденцията след това може да се обърне, по-отчетливо през 2025 г., но ръстът в просрочията ще е по- скоро плавен и без резки движения нагоре. Това прогнозира една от водещите компании за […]