Църковни камбани побъркаха френски град

NetNews

Безсънните нощи, причинени от честия звън на църковни камбани в малкия френски град Сейра, накараха местен жител да потегли на кръстоносен поход, воден от желанието да ги заглуши преди лягане, предадоха БТА и ДПА.

"Камбаните бият около 564 пъти на ден и около 160 пъти на нощ", казва Гаел Дрийон пред местния в. "Дофин". В дома му шумът от камбанния звън достига до 38 децибела.

Местните власти са изправени пред труден избор. Петицията на Дрийон с искане камбаните да "замлъкнат" между 22 часа и 8 часа сутринта е намерила само 17 поддръжници в града от 6500 жители.

Почитателите на камбаните са организирали контрапетиция, твърдейки, че "душата на града" ще бъде в опасност, ако те не звънят, както обичайно.

Кметът първоначално е отказал да направи промяна и е съобщил, че е отнесъл въпроса до общинския съвет. Предстои да бъде взето решение.

Камбаните в Сейра звънят толкова често отчасти заради молитвата Ангел Господен. Заради нея те бият три пъти на ден – около 70 пъти всяка. Освен това камбаните известяват времето два пъти на час.

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Русия няма да стане свръхдържава

Мисля, че Русия и Турция няма да придобият статут на свръхдържава. Това обяви върховният европейски представител по външните работи Жозеп Борел, цитиран от Фигаро. Дипломатът говори на форум в Мадрид. Той обяви, че има група от държави, които търсят дивиденти от различни ситуации. Той посочи няколко страни. Това са Русия, […]