Челси загуби от Астън Вила, но ще играе в Шампионска лига

NetNews

Челси загуби от Астън Вила с 1:2 в последния си мач от сезон 2020/2021 на английската Висша лига. Двубоят бе изключително важен, тъй като "сините" се бориха ожесточено за място в ШЛ, но с помощта на Тотнъм, който спечели мача си срещу Лестър, момчетата на Томас Тухел си осигуриха място в най-престижния клубен европейски турнир.

Точни за виланите бяха Бертран Траоре и Анвар Ел-Гази, а едно попадение за Челси върна Бен Чилуел.

Челси стартира двубоя като непобеден гост под ръководството на Томас Тухел. В десетата минута Мейсън Маунт се престраши да опита удар от границата на наказателното поле, но той прелетя доста встрани от вратата на Мартинес.

В 24-ата минута "сините" организираха страхотна атака, завършила обаче с нов неточен удар на Маунт, изгледан на живо от селекционера на Англия – Гарет Саутгейт, който бе на трибуните. Домакините натиснаха и отвърнаха чрез изненадващ удар на МакГин, който за щастие на Менди, не срещна очертанията на вратата му.

В края на първата част Бертран Траоре изведе виланите напред в резултата, поставяйки класирането на "сините" за следващия сезон в ШЛ под сериозна въпросителна.

При подновяването на играта Кепа Арисабалага застана под рамката заради контузия на Едуард Менди при попадението. "Сините" се заеха да нападат от първите секунди на втората част, но още в 46-ата минута Пулишич се отчете с пропуск.

В 52-ата минута Жоржиньо скочи на шпагат и подари дузпа на своя противник. Точен от бялата точка бе Анвар Ел-Гази. Челси отвърна с гол на Тимо Вернер, който се превърна в поредното отменено попадение на германеца заради засада.

В 70-ата Кристиан Пулишич отигра в наказателното поле, а Бен Чилуел засече, за да върне отбора си в битката за Топ 4.

В края на мача Чилуел бе оставен абсолютно сам в наказателното поле, но не успя да отбележи второ попадение. По същото време Гарет Бейл оформи обрата от 3:2 срещу Лестър и помогна на Челси да запази мястото си, даващо право на ШЛ догодина.

Драмата бе пълна, след като две минути преди изтичането на редовното време Сесар Аспиликуета удари Джак Грийлиш, за което получи директен червен картон и напусна терена преждевременно.

В крайна сметка, "шпорите" отбелязаха четвърто попадение, с което категорично подпечатаха класирането на Челси, въпреки че "сините" не впечатлиха с представянето си.

В останалите двубои от последния кръг на английската Висша лига, стартирали в 18:00 часа българско време, Арсенал победи Брайтън у дома с 2:0, Нюкасъл спечели гостуването си на Фулъм с 2:0, вкъщи Лийдс подчини Уест Бромич Албиън с 3:1, Тотнъм разби амбициите на Лестър за ШЛ, побеждавайки ги с 4:2 в Лестър, Ливърпул взе домакинството си на Кристъл Палас с 2:0 и с победата си гарантира място в Шампионска лига, Манчестър Сити разгроми Евертън с 5:0 в мач без особено значение, игран в Манчестър, Шефилд Юнайтед се раздели с Висшата лига с победа у дома – 1:0 над Бърнли, Уест Хем завърши силно сезона – победа над Саутхемптън с 3:0, а Манчестър Юнайтед спечели гостуването си на Уулвърхемптън с 2:1.

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Български гражданин е бил на борда на отклонения в Минск самолет

Пътнически самолет, летящ от Гърция за Литва е бил принуден да кацне в Беларус по нареждане на беларуския президент Александър Лукашенко. Причината – на борда на самолета е бил известният опозиционен активист и журналист Роман Протасевич, който е задържан на летището в Минск, съобщи БНТ. Принудителното кацане на самолет "Райънеър" […]