Чехия разкри броя на украинските бежанци в страната

NetNews

Вицепремиерът и вътрешен министър Вит Ракушан разкри броя на украинските бежанци в страната. Това съобщава РИА Новости. Според него в Чехия са останали около 200 000 бежанци от Украйна. Останалите от регистрираните 342 000 бежанци са напуснали страната, каза министърът. Чехия, за разлика от Словакия или Полша, не граничи с Украйна, така че не може да се каже, че всички граждани на Украйна са се прибрали, подчерта той.

Освен това Ракушан каза, че по-точна информация ще бъде налична и изнесена през следващите две-три седмици, когато по искане на Чехия ще бъде пусната паневропейска ИТ система за регистриране на бежанци, пише Лента.ру.

По-рано британското вътрешно министерство публикува документ за резултатите от споразумението между Лондон и Кигали, според което нелегалните мигранти ще бъдат депортирани в Руанда.

Официалният представител на руското външно министерство Мария Захарова обърна внимание на факта, че украинските бежанци попадат в определението за нелегални имигранти в документа и следователно могат да бъдат депортирани в Африка.

По-късно премиерът Борис Джонсън каза, че Великобритания няма да изпраща украински бежанци в Руанда, както правят в случай на залавяне на нелегални мигранти, припомня Лента.ру.

Сподели статията, нека повече хора узнаят!
Next Post

Челен удар край Карнобат прати четирима в болница

Четирима души са настанени в бургаската болница с различни наранявания след челен сблъсък на две коли на пътя Драганци-Драка. Ударът настъпва след неправилно изпреварване на 32-годишен шофьор от Карнобат, съобщават от полицията. Той навлиза в насрещното платно и блъска челно кола, управлявана от 57-годишен карнобатлия, съобщават от БНР. По-младият водач […]