Шанхай пак в локдаун: Българин разказа как градът се върна 2 г. назад

NetNews

В най-големия китайски финансов център – Шанхай, са обявени нов локдаун и масово тестване. Причината е ръстът на новите случаи на Ковид-19, които там скочиха до над 13 хил. дневно.

„От месец и половина в Шанхай са затворени училищата заради новите случаи, за да се запази здравето на децата. Всичко е онлайн, без значение дали са детски градини, училища. В края на март затвориха източната част на Шанхай. Първоначално казаха, че ще е за 5 дни, за да тестват жителите там, но след това продължи локдаунът. В момента и двете части на Шанхай са в локдаун“, каза преподавателят в университета „Джао Тонг“ в Шанхай Димитър Владиков в ефира на „България сутрин“.

Още по темата

4 апр 2022 09:45

18

Той сподели, че всички хора си стоят по къщите и на входовете на блоковете има залепени ленти, за да не се излиза.

„В някои комплекси, където е потвърдено, че всички, които са тествани, не са заразени, могат да се движат хората в границите на комплекса, но не и в квартала“, добави събеседникът.

Хората са се запасили с храна, а ресторантите и магазините в момента са затворени, отбеляза той. И уточни пред Bulgaria ON AIR, че правителството оставя пакети с храна във входовете, за да се възползват тези, които не са успели да се запасят.

„Ситуацията е по-сериозна спрямо вчера. Има над 82 хил. случая, които са асимптоматични и около 3 хил., които са потвърдени заразени. Строи се изолационен център. Говори се, че там ще бъдат изолирани болните с този нов подвариант на вируса. Ще се проследи как протича вирусът“, каза Димитър Владиков.  

Преподавателят посочи, че сред хората масово се говори, че вирусът се прекарва по-леко – като нормален грип.

„Голяма част от населението тук са с три дози ваксина. Има много заразени, но няма толкова голяма смъртност като предходните години“, завърши той.

Гледайте целия разговор във видеото.

 

Източник: https://dnes.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Задава ли се краят на глобализацията след войната в Украйна

Излизането на стотици западни компании от руския пазар е драстично действие, което може да се превърне в предшественик на една още по-голяма промяна в икономическата реалност – краят на глобализацията. Руската инвазия в Украйна накара куп политици, икономисти и инвеститори да се опасяват, че глобализацията може да е достигнала връх […]