Шефът на Пентагона: Военната помощ за Украйна няма да спира

NetNews

Американският министър на отбраната Лойд Остин заяви пред журналисти, които го придружаваха при пътуването му към Брюксел, че помощта за Украйна няма да намалее, предаде Асошиейтед прес, цитирана от БТА.

Той посочи, че предстои голям брой съюзници да обявят, че ще предоставят на Киев още оръжия и други средства за подкрепа.

Ключовото искане на Украйна е свързано със системи за ПВО и боеприпаси.

„Според мен все още има енергия“, каза Остин. „Ще ги уверя, че нашият ангажимент остава“, допълни той.

Остин повтори тази позиция и при откриването на срещата на министрите на отбраната от НАТО в Брюксел. По думите му украинските сили бележат устойчив напредък във войната. Той допълни, че фокусът на преговорите между съюзниците няма да бъде единствено върху непосредствените нужди на Украйна, а ще включва и начертаването на планове за координирани инвестиции в бъдещите ѝ сили.

Източник fakti.bg.

Сподели статията, нека повече хора узнаят!
Next Post

Докато Израел е във война, Путин е все по-зависим от Иран

Избухването на кръвопролития, насилие и война между Израел и Хамас постави Русия в неудобно положение, като Москва традиционно поддържа фина дипломатическа линия между Израел и неговите съюзници в Близкия изток, пише СиЕнБиСи. Позицията на Русия относно настоящия конфликт в Израел вероятно ще бъде нюансирана и ще бъде предизвикателство за Москва […]