Япония се готви за сблъсък с тайфуна „Лан“

NetNews

Япония се готви за сблъсък с тайфуна „Лан“, като отмени полети и железопътни курсове в централните райони на остров Хоншу, предаде Ройтерс. Този сезонен феномен се придвижва към Централна Япония и е седмата тропическа буря за годината.

Тайфунът следва пътя на предишния „Ханун“, който засегна Южна Япония, Южна Корея, Китай и руския Далечен изток. Прогнозирано е, че „Лан“ ще достигне крайбрежието на префектура Вакаяма и ще продължи към големите градове Осака и Киото. Метеорологичната служба на Япония предупреждава за валежи и силни ветрове, които могат да доведат до наводнения и свлачища, предаде БТА.

Засегнати от бурята авиокомпании и авиолинии в Япония отмениха множество полети, а западнояпонските железници затвориха линията „Токайдо Шанкансен“. Тайфунът може да засегне и един от най-важните ваканционни периоди в Япония, свързан с летния фестивал „Обон“.

Увеселителният парк „Юнивърсъл студиос“ в Осака реши да не работи утре, а организаторите на националното гимназиално първенство по бейзбол „Кошиен“ отмениха всички срещи за този ден. Местните власти и жители вземат предпазни мерки, за да се справят със силата на тайфуна и възможните негативни последствия.

Източник fakti.bg.

Сподели статията, нека повече хора узнаят!
Next Post

Булка на кон изуми цяла България (СНИМКИ)

Чаровна булка пристигна в кметството на смолянското село Смилян, яздейки кон. Облечена в класическа булчинска рокля и с развят воал, булката премина през цялото село, яхнала красив кафяв кон, пише Марица бг. По същия начин до ритуалната зала на кметството пристигнаха младоженецът и кумовете. Ефектната двойка е от София. Дамян […]