360 речни участъка в страната застрашават живота на хората, 7 са на територията на община Царево

NetNews

360 речни участъка в страната с намалена проводимост на водата и застрашават живота на хората. Седем от тях се намират на територията на община Царево, а през годините не са полагани достатъчно усилия, за да бъдат обезопасени. Това заяви от парламентарната трибуна министър-председателят, който е на извънредно изслушване в Народното събрание във връзка с наводненията по Южното Черноморие, цитиран от „Фокус“.

„На 13 октомври 2022 година в Министерския съвет е постъпил доклад от служебния министър Росица Карамфилова, от който става ясно, че на територията на страната има 360 речни участъка с намалена проводимост на водата, които застрашават живота на населението и са с висок приоритет за финансиране. Седем от тях са в община Царево“, заяви премиерът.

Служебните кабинети на Гълъб Донев са отпуснали средства за обезпечаването на съоръженията, които застрашават от наводнения населените места. Парите трябва да достигнат за реновацията на 93 обекта, от тях обаче са финансирани ремонтните дейности само на 10 от тях.

„През декември 2022 година и април 2023 година служебното правителство отпуска над 60 млн. лева за 93 обекта за предотвратяване, овладяване и преодоляване на бедствия. От тези средства над 11 млн. лева са отпуснати в община Карлово и са финансирани само 10 от посочените 360 обекта в този доклад. От тези финансирани обекти само един е в община Царево. С други думи проблемът е идентифициран, но той изисква сериозно финансиране и време, за да бъдат обезопасени, доколкото е възможно, тези 360 обекта“, каза още Денков.

Източник fakti.bg.

Сподели статията, нека повече хора узнаят!
Next Post

Два златни медала грабна България

Куп медали спечели България на XXI-то Световното първенство по Радиозасичане, чийто домакин беше чешкия град Либерец. Най-добрите в спорта мериха сили от 27 август до 2 септември. България беше представена от 14 състезатели в 3 категории – девойки категория Ж 19, жени категория Ж 45, мъже категория М 70. Световна […]